czwartek, 19 października 2017

Konkurs z Canpolbabies - „Prosty przepis na pyszny obiadek”

Jak wiecie niedawno wróciłam do pracy po urlopie macierzyńskim, powoli przyzwyczajamy się do nowego rytmu dnia i obowiązków. Co prawda nie sadziłam, że bycie pracującą mamą wymaga tyle samodyscypliny, ale na szczęście dzięki ogromnej pomocy męża i Natalki jakoś nam to wychodzi. Potrzebuję jednak Waszej pomocy, dlatego mam dla Was KONKURS! 


Po raz drugi mam przyjemność organizować dla Was konkurs w ramach akcji BlogoSfera Canpolbabies. Tym razem do wygrania są dwa zestawy „Krówka”, w skład których wchodzi pluszowa maskotkakubek niekapek i miseczka z pokrywką widoczna na zdjęciu.



Zadanie jest bardzo proste – potrzebuję inspiracji na szybki i smaczny obiadek dla Natalki, ponieważ odkąd wróciłam do pracy królują u nas na zmianę pulpeciki, kluski śląskie, spagetti i zupy warzywne... Pomożecie?

Aby wziąć udział w konkursie „Prosty przepis na pyszny obiadek” i mieć szansę na wygranie jednego z dwóch zestawów od Canpolbabies:

zdradźcie mi swój sprawdzony przepis na danie obiadowe dla rocznego dziecka

Potrzebuję przepisów, które sprawdziły się u Was – takich, które nie wymagają miliona składników, ani długiego czasu przygotowania, a jednocześnie są smaczne i pełnowartościowe.


Nagrody trafią do osób, których przepisy najbardziej mnie zainspirują (proste w przygotowaniu, smaczne i pełnowartościowe).

Odpowiedź możecie zamieścić w komentarzu pod tym postem, na facebooku (TUTAJ) lub wysłać e-mailem (matkatesterka@gmail.com)

Wybierzcie najdogodniejszą dla Was formę udziału (w przypadku komentarza na blogu pamiętajcie o podanie adresu e-mail abym mogła Was poinformować o ewentualnej wygranej!). 
Na zgłoszenia czekam do 30.10.2017 r. do końca dnia.



Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujecie mój blog i polubicie funpage mój i sponsora na FB jednak nie jest to warunkiem udziału w konkursie i nie będzie miało wpływu na jego wynik!

Regulamin konkursu: "Prosty przepis na pyszny obiadek":
  • Konkurs trwa od 19.10.2017 do 30.10.2017 do godziny 23:59.
  • Organizatorem konkursu matka-testerka, fundatorem nagrody jest firma Canpolbabies.
  • Zadanie konkursowe: w komentarzu pod postem konkursowym na blogu/facebooku lub na adres e-mail: matkatesterka@gmail.com prześlij prześlij przepis na proste, smaczne i pełnowartościowe danie obiadowe dla rocznego dziecka.
  • Spośród wszystkich zgłoszeń wybiorę 2 osoby, która otrzymają zestaw „Krówka” od firmy Canpolbabies (widoczny na zdjęciu).
  • Wyłonienie laureatów i ogłoszenie wyników odbędzie się w przeciągu 3 dni od zakończenia konkursu.
  • Jedna osoba może przesłać tylko jedno zgłoszenie, w przypadku przesłania więcej niż 1 przepisu w konkursie będzie brało udział pierwsze zgłoszenie.
  • W dniu ogłoszenia wyników zwycięzca zostanie powiadomiony e-mailem o wygranej, następnie w ciągu 3 dni jest zobligowany do przesłania danych adresowych (imię, nazwisko, adres, numer telefonu) - po tym czasie wyłonię kolejnego zwycięzcę.
  • Nagrody wysyłane są tylko na terenie Polski bezpośrednio od producenta marki CanpolBabies.
  • Serwis Facebook nie jest w żaden sposób związany z organizacją i przebiegiem konkursu.
  • Wzięcie udziału w konkursie jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Zapraszam do zabawy!
MT


23 komentarze:

  1. proponuję puszną zupkę marchewkowo-dyniową Mój maluszek ją uwielbia 1 Łyżka oleju rzepakowego, 1 marchew pokrojona w plastry, garstka pokrojonej w kostkę dyni, mały ziemniaczek To wszystko podsmażyć ok 3-5 min. wlać odrobinę wody , przyprawić (ja dodaję odrobinę cynamonu i imbiru) gotować ok 15 min. wystudzić i zmiksować Zupka krem naprawdę pyszna (drotaml@vp.pl)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj ja się na tym nie znam ale życzę powodzenia innym!

    OdpowiedzUsuń
  3. Leniwe kluseczki z białym serkiem i cynamonem. Leniwe robię z białego tłustego sera ok. 400 g. Rozdrabniam widelcem, dodaje 2 łyżki mąki, jedno jajko i odrobinę soli. Wyrabiam ciasto. Dzielę na równe częsci. Roluje w węże i kroje. Gotuje w osolonym wrzątku ok 3 minut po wypłynięciu. Polewam masełkiem i sypie cynamonem. Smacznego

    OdpowiedzUsuń
  4. Polecamy klopsiki z mięsa mielonego, oczywiście z indyka, ponieważ jest zdrowsze dla maluszków, do tego dodaję kukurydzę konserwową mój synek ją uwielbia,kolorowe papryki, jajko, bułkę tartą, troszkę ziół, np natka pietruszki, majeranek, można dodać odrobinkę soli, lecz ja nie dodaję, do tego podaję gotowane ziemniaczki, synek uwielbia to danie i je ze smakiem...;-) a do tego z takiej pięknej miseczki CANPOL, TO O WIELE LEPIEJ BĘDZIE SMAKOWAĆ.

    OdpowiedzUsuń
  5. polecam też mojego bloga www.blogmama.pl, gdzie niedługo również będę organizować konkursy;-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Moje dzieci już za duże na nagrody tego typu, ale życzę wszystkim powodzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. magdalena-deska@o2.pl23 października 2017 11:47

    Babciny krupniczek :)
    Nic nie zastąpi prawdziwego babcinego krupniczka. Mój synek się nim zajada.
    * * *
    Gotujemy bulion np. cielęcy. Przyprawiam go zielem angielskim, liściem laurowym, liściem lubczyku. Nie używam soli! Dodaję dwie łyżki kaszy jęczmiennej. Gdy mięsko zmięknie dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Gotuję do miękkości warzyw. Na koniec dodaję do smaku koperek lub natkę pietruszki i całość blenduję do takiej konsystencji, jaką lubi mój maluszek :)
    Krupniczek jest sycący, idealny na jesienne dni, a do tego zdrowy, smaczny i sam się robi :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja to klasycznie zrobiłabym rosołek na kurczaku z dodatkiem marchewki, pietruszki, pora ale zamiast makaronu dodałabym tłuczone ziemniaczki. Polecam, niby takie nic a moja córa zajada aż jej się uszy trzęsą. Nie zdąży połknąć jednej łyżki a już otwiera buzię po kolejną.

    OdpowiedzUsuń
  9. U nas też klasycznie. Schabowy z ziemniaczkami i mizerią. Wtedy mam pewność, że wszyscy domownicy zjedzą obiad ze smakiem. Deseru nie robię, bo jest umowa, że słodycze tylko w wekend.

    OdpowiedzUsuń
  10. Ja już mam starsze dzieci i zupełnie nie wiem co ci doradzić

    OdpowiedzUsuń
  11. U mnie już duże Panny, więc powodzenia :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale fajny konkurs, lubię takie kreatywne :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Proste, smaczne i pełnowartościowe danie obiadowe istnieje? U nas chętnie zjadamy makaronowe szpinaczio :-) makaron razowy(lub inny), do tego szpinak podduszony z czosnkiem, brokułek a na górę serek feta w kostkę, lub inny biały ser :-) dopełnieniem bywa rybka z piekarnika lub pierś kurczaka pieczona w suszonych pomidorach. Mmm...pycha! (lesniczka@gmail.com)

    OdpowiedzUsuń
  14. Riosto z indyka gotujemy pierś z marchewka brokułam Kalifornii kupuje gotowe mrożonki mini warzywa z biedronki (można przygotować wcześniej np wieczorem wstawić do lodówki następny dzień tylko wyciągamy:) warzywa leki rozgniatam widelcem piers kroimy w paski albo w kostkę (możemy zrobić obić zaraz przed ugotowaniem;) dodajemy groszek i makaron wszystko gotujemy do miękkości makaronu i gotowe:) co za tym idzie na drugi dzień May zzupkę dla maluszka wystarczy do bulinu dodać makaron i np pomidory w puszcze szczypte ziul i gotowe:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Ja dzieci jeszcze nie mam, więc raczej nie pomogę. Ale życzę wszystkim powodzenia:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Iść do sklepu, kupić słoiczek, wrócić do domu, otworzyć, podgrzać i gotowe. 😂

    OdpowiedzUsuń
  17. Ewa Wiśniewska

    Wracając z pracy łapiesz w sklepie filet ze świeżej ryby (nie rozmrożonej w sklepie, tylko naprawdę świeżej-taka informacja jest na etykiecie). Do tego przecier pomidorowy (jak nie ma to sok pomidorowy, ale przecier lepszy, bo gęstszy), dużego ziemniaka (by szybko obrać) i folię aluminiową.

    Wpadasz do domu i odrywasz kawał foli (tyle, by zmieściło się to co poniżej). Na środek najpierw wkładasz obranego i pokrojonego na kawałki ziemniaczka, na niego porcję rybki, potem łyżkę przecieru pomidorowego. Zamykasz szczelnie folię zagniatając ze sobą brzegi. Nakłuwasz kilka razy igłą folię, by para mogła uchodzić. Wstawiasz do piekarnika 160-180 stopni na jakieś 20min. Ja nie odmierzam, po prostu zaczyna ładnie pachnieć;) I przez ten czas stęskniona bawisz się z maluchem.

    Przed podaniem maluszkowi warto jeszcze raz przyjrzeć się rybce, czy nie ma ości, bo z filetami to różnie bywa. Jeśli faktycznie trafiło się na świeżą rybkę, to uwierz, że nawet sól nie jest potrzebna. Zresztą często trochę jest jej w przecierze.

    Jak więcej osobników do wykarmienia, to każdemu daję osobną kieszonkę albo tworzę jedną wielką.

    OdpowiedzUsuń
  18. Szybki barszczyk
    Dwa buraczki (można nawet kupić ugotowane)
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1 ziemniak
    Buraczki, marchewkę,pietruszkę i ziemniaka ścieramy na tarce (lub jak ktoś chce przepuszczamy przez szatkownicę) dzięki temu szybciej się ugotują. Wrzucamy do garnka z wodą i odrobiną soli i gotujemy do odpowiedniej miękkości. Jeśli ktoś chce to może dodać jeszcze kawałeczek selera a nawet wrzucić dobrze umytą gałązkę selera oraz gałązkę pietruszki- doda to dodatkowego aromatu bez konieczności krojenia - po ugotowaniu można gałązki wyciągnąć i wyrzucić bo spełniły już swoją rolę.
    Wydaje mi się że buraczków się często nie przyrządza dlatego polecam prosty przepis dla mam a witaminki dla maluchów.
    weronika_fun@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  19. Domek rybny

    Moje dziecko uwielbia jak talerz nie tylko smakuje, ale też wygląda, dlatego proponuję szybką w przygotowaniu i fajnie wizualną potrawę.
    Potrzebujemy:
    filet z ulubionej ryby
    1-2 ziemniaki
    odrobina soku z buraka
    marchewkę dużą

    Przygotowanie:
    Filet z ryby opruszamy tymiankiem, dajemy wiórek masła i pół ząbka czosnku i zawijamy w folię aluminiową. Jednocześnie obieramy marchewkę, kroimy ją na pół wszerz. Jedna połówkę kroimy na talarki, a drugą wzdłuż dość cienko (szybko robi się to obieraczką), następnie wszystko przenosimy na folię aluminiową i obsypujemy rozmarynem. Rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni i w termoobiegu na jednym poziomie pieczemy rybę a na drugim chipsy marchewkowe. W międzyczasie gotujemy ziemniaka w jak najmniejszym garnku, by szybko się ugotował, następnie widelcem rozgniatamy, dodajemy trochę soku z buraka-zabarwi się na czerwono. Wyjmujemy rybę, kładziemy ją centralnie na talerzy, nad nią z ziemniaka zabarwionego układany dach, a z chipsów marchewkowych okrągłych okienka oraz drzwi, a z tych długich płotek i gotowe.

    Patrycja
    perpetua1@op.pl

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za odwiedzenie mojego bloga i chęć zostawienia komentarza, mam nadzieję, że zmotywuje mnie on do dalszego rozwijania mojej pasji ❤